Στόλεν

Υλικά
  • 125 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) σταφίδες μαύρες
  • 125 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) σταφίδες ξανθές
  • 3 κουτ. σούπας ρούμι
  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 40 γρ. (1 1/2 κύβο) Νωπή Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • Λίγο αλάτι
  • 125 ml (2/3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) κόντιτα
  • 100 γρ. (1 φάκελος) Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλα άσπρα
  • 1/2 κουτ. σούπας γαρύφαλλο
  • 2 κουτ. γλυκού κάρδαμο
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Υλικά για το γαρνίρισμα

  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • Ζάχαρη άχνη 
Εκτέλεση

Ανακατεύετε τις σταφίδες με το ρούμι. Σε αντικολλητικό τηγάνι, καβουρντίζετε τα αμύγδαλα και τα χοντροκόβετε. Ζεσταίνετε ελαφρά το γάλα, λιώνετε τη Νωπή Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ και τη βάζετε στο μπολ του μίξερ. Προσθέτετε το βούτυρο, το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα μπαχαρικά και χτυπάτε με τον γάντζο σε μεσαία ταχύτητα, για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε τις σταφίδες, τα κόντιτα και την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ, πλάθετε 2 φρατζόλες και τις βάζετε σε ζεστό μέρος, να διπλασιαστούν σε όγκο. Ψήνετε στους 180°C, για 30 λεπτά περίπου. Αλείφετε τις φρατζόλες με το λιωμένο βούτυρο και, όταν κρυώσουν, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη.

 

 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους