Κορμός με κρέμα αμυγδάλου

Υλικά

Yλικά για το παντεσπάνι

  • 30 γρ. (5 κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 70 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 5 αυγά
  • 75 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 1 βανίλια

Υλικά για την κρέμα

  • 1 φάκελος Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 660 ml (3 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 45 γρ. (3 κουτ. σούπας) ζάχαρη 
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • 20 γρ. (4 κουτ. σούπας) λικέρ αμυγδάλου
  • 2-3 σταγόνες υγρό άρωμα αμυγδάλου
  • 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ. φιλέ αμυγδάλου
Εκτέλεση

Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζετε το Κακάο με τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και τα ρίχνετε με τη βανίλια και το ξύσμα στο μίγμα των αυγών, ανακατεύοντας σιγά-σιγά με σπάτουλα. Απλώνετε το μίγμα σε μεγάλο τετράγωνο ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε στους 180°C, για περίπου 15 λεπτά. Βγάζετε το παντεσπάνι από τον φούρνο και το τυλίγετε σε ρολό. Ετοιμάζετε το Άνθος Αραβοσίτου με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου, προσθέτοντας δύο κρόκους και το αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε το ΓΙΩΤΗΣ Crème, σύμφωνα με τις οδηγίες, προσθέτοντας την άχνη ζάχαρη, το λικέρ και το άρωμα αμυγδάλου και το ανακατεύετε με το κρύο Άνθος Αραβοσίτου. Απλώνετε τη μισή κρέμα πάνω στο παντεσπάνι, πασπαλίζετε με το φιλέ αμυγδάλου και τυλίγετε σε ρολό. Λιώνετε την Κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί, την αφήνετε λίγο να κρυώσει, την ανακατεύετε με την υπόλοιπη κρέμα και γαρνίρετε τον κορμό.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους