Χτυπάτε στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, τη ζάχαρη με το βούτυρο, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τους κρόκους αυγού και συνεχίζετε το χτύπημα.
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα προσθέτετε στο μπολ του μίξερ. Συνεχίζετε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα τοιχώματα. Σκεπάζετε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνετε για 20 λεπτά στο ψυγείο, να ξεκουραστεί.
Κόβετε κομμάτια των 25 γραμμαρίων, τα ανοίγετε σε κορδόνια και φτιάχνετε πλεξούδες.
Τα βάζετε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα αλείφετε με το αυγό, το οποίο έχετε αραιώσει με λίγο νερό, πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, για 20-25 λεπτά.
Κουλουράκια πορτοκαλιού κανέλας
Υλικά
- 125 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 2 κρόκοι αυγού
- 200 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 20 γρ. (4 κουτ. γλυκού κοφτά) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- 2 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1 αυγό για άλειμμα
- Σουσάμι μαύρο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Υλικά
- 125 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 2 κρόκοι αυγού
- 200 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 20 γρ. (4 κουτ. γλυκού κοφτά) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- 2 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1 αυγό για άλειμμα
- Σουσάμι μαύρο για το πασπάλισμα
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους