Τάρτα σπανάκι με πουρέ πατάτας 

Υλικά

Υλικά για τη γέμιση

  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, το λευκό μέρος ψιλοκομμένο
  • 4 τεμάχια λιαστή τομάτα ψιλοκομμένη
  • 8 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 700 γρ. σπανάκι καθαρισμένο 
  • Αλάτι και πιπέρι 

Υλικά για την τάρτα

  • 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 
  • 125 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη 
  • 10 γρ. (1 κουτ. σούπας) ζάχαρη 
  • 10 γρ. (1/2 κουτ. σούπας) αλάτι
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό 
  • 1 κρόκος αυγού

Υλικά για πουρέ 

  • 1 φάκελος Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ 
  • 25 γρ. (1 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη 
  • 300 ml (1  1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα  
  • 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) νερό 
  • Αλάτι και πιπέρι 
Εκτέλεση

Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το πράσο, προσθέτετε το σπανάκι λίγο-λίγο και ελάχιστο αλάτι και ανακατεύετε σε δυνατή φωτιά και στο τέλος, προσθέτετε τις λιαστές τομάτες και τον βασιλικό και αλατοπιπερώνετε. Κατεβάζετε από την φωτιά. 

Χτυπάτε στο μίξερ, στη χαμηλή ταχύτητα, το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο, προσθέτετε τον κρόκο αυγού και αν χρειαστεί το νερό και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρις ότου η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου. Την τυλίγετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου, να παγώσει.

Στη συνέχεια, την ανοίγετε με τη βοήθεια πλάστη, σε διάμετρο 24-26 εκατοστών και την τοποθετείτε σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη ταρτιέρα. Τρυπάτε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C, για 15 λεπτά.

Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, και τον ανακατεύετε με τη γέμιση. Απλώνετε πάνω από την τάρτα και ψήνετε τους 170°C, για 40 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5