Cheesecake με κρέμα λεμονιού 

Υλικά

Υλικά για τη βάση

  • 190 γρ. (1 φάκελος) Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ  
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη 
  • Ξύσμα από 1/2 λεμόνι 

Υλικά για την κρέμα λεμόνι

  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη 
  • 1 φάκελος Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ 
  • 1 φάκελος Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ 
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 250 γρ. κρέμα τυριού ή μασκαρπόνε

Υλικά για το ζελέ ανανά

  • 1 φάκελος Φρουί Ζελέ με γεύση ανανά ΓΙΩΤΗΣ 
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη        
  • 550 ml (2 3/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό     


Υλικά για το γαρνίρισμα                                        

  •  3-4 φέτες λεμονιού και 2-3 σμέουρα
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη βάση μπισκότο, σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου του Τριμμένου Μπισκότου ΓΙΩΤΗΣ, τη στρώνετε σε μία φόρμα με σούστα που ανοίγει, διαμέτρου 22 εκατοστών, και τη βάζετε στο ψυγείο, για 30 λεπτά.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί, προσθέτετε τα δύο Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ, κρατώντας 1 κουταλάκι του γλυκού από το καθένα, και σιγοβράζετε μέχρι να πήξει η κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού. Βάζετε την κρέμα στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάτε να κρυώσει λίγο και έπειτα προσθέτετε την κρέμα τυριού και χτυπάτε για άλλα 5 λεπτά. Απλώνετε την κρέμα πάνω από το μπισκότο και βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο.

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζετε 1 φλιτζάνι νερό να ζεσταθεί, προσθέτετε το Φρουί Ζελέ με γεύση ανανά ΓΙΩΤΗΣ και το Άνθος Αραβοσίτου που έχετε κρατήσει και ανακατεύετε να διαλυθούν. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό. 

Αφήνετε το Φρουί Ζελέ να κρυώσει λίγο και το ρίχνετε πάνω από την κρέμα. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες και ξεφορμάρετε. Γαρνίρετε με φέτες λεμονιού και σμέουρα. 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5