Κέικ με σμέουρα και frosting τυριού 

Υλικά

Υλικά για το κέικ 

  • 1 συσκευασία Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 
  • 5 αυγά
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη 
  • 350 γρ. (1 3/4  φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη 
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 300 γρ. κατεψυγμένα σμέουρα

Υλικά για το frosting τυριού

  • 1 φάκελος (100 γρ.) Garni Zαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι

Υλικά για το γαρνίρισμα 

  • Φρέσκα σμέουρα ή φράουλες
Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) με τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά. Ρίχνετε το γιαούρτι και τη βανίλια και χτυπάτε για ακόμα ένα λεπτό. 

Στη συνέχεια, ανακατεύετε με μαρίζ τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και στο τέλος τα σμέουρα.
Βουτυρώνετε μια μεγάλη φόρμα για κέικ, ρίχνετε το μίγμα και ψήνετε στους 180°C, για περίπου 50 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και ξεφορμάρετε.

Χτυπάτε το Garni με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα για δυο λεπτά, προσθέτετε το τυρί, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το χτύπημα για ακόμα δύο λεπτά. Όταν το κέικ κρυώσει, γαρνίρετε με το frosting τυριού και τα φρούτα.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5