Μους λευκής και μαύρης σοκολάτας με τόνκα

Υλικά
  • 125 γρ. (1 πλάκα) Κουβερτούρα Σοκολάτα Λεύκη ΓΙΩΤΗΣ 
  • 125 γρ. (1 πλάκα) Κουβερτούρα 65% κακάο ΓΙΩΤΗΣ 
  • 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 1 κουτί Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 φύλλα Ζελατίνης ΓΙΩΤΗΣ 
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τόνκα τριμμένη
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το Garni με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
Ετοιμάζετε την μους λευκής σοκολάτας: Λιώνετε την Κουβερτούρα Σοκολάτα Λεύκη ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν μαρί, ζεσταίνετε 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα, το ρίχνετε στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε με μαρίζ. 

Προσθέτετε το ένα φύλλο Ζελατίνης ΓΙΩΤΗΣ, αφού πρώτα το έχετε μαλακώσει σε κρύο νερό, ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει, ως τους 35 βαθμούς. Προσθέτετε το 1/3 από το έτοιμο Garni και ανακατεύετε απαλά. Κατά τον ίδιο τρόπο, ετοιμάζετε τη μους κουβερτούρας, προσθέτοντας την τριμμένη τόνκα.

Σερβίρετε σε ποτήρια σε 2 στρώσεις και γαρνίρετε με το υπόλοιπο Garni, blueberries και φύλλα μέντας.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5