Κέικ με ροδάκινα και τζίντζερ

Υλικά
  • 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 5 αυγά
  • 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια 
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 350 γρ. (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 5 γρ. (2 κουτ. γλυκού) τζίντζερ σκόνη
  • 5 γρ. (2 κουτ. γλυκού) κάρδαμο σκόνη
  • 400 γρ. ροδάκινα κονσέρβα
  • 30 γρ. (6 κουτ. σούπας) αμύγδαλο φιλέ
  • Ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα 
Εκτέλεση

Χτυπάτε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά, στη δυνατή ταχύτητα. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτετε το γιαούρτι και τα μπαχαρικά, ρίχνετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, και ανακατεύετε με μαρίζ.

Βουτυρώνετε ένα ταψάκι 25 εκατοστών, πασπαλίζετε με το αμύγδαλο φιλέ και τις 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και τοποθετείτε τα ροδάκινα στον πάτο του ταψιού. Από πάνω, ρίχνετε το μίγμα του κέικ και ψήνετε στους 180°C, για περίπου 50 λεπτά.

Ξεφορμάρετε και γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5