Cheesecake με λευκή σοκολάτα και φρούτα του δάσους

Υλικά

Υλικά για τη βάση

  • 190 γρ. (1 φάκελος) Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη 
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι

 
Υλικά για την κρέμα

  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση τσήζκεικ ΓΙΩΤΗΣ 
  • 1 πλάκα Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ 
  • 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμόνι

 
Υλικά για τη μαρμελάδα

  • 300 γρ. κατεψυγμένα φρούτα του δάσους
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 2 φύλλα Ζελατίνη ΓΙΩΤΗΣ 
Εκτέλεση

Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε καλά και στρώνετε σε φόρμα με σούστα που ανοίγει, διαμέτρου 22-24 εκατοστών.

Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση τσήζκεικ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου. Λιώνετε την Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν-μαρί, την προσθέτετε στην έτοιμη κρέμα, μαζί με τον χυμό λεμονιού, και ανακατεύετε. 

Απλώνετε την κρέμα πάνω από το μπισκότο και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο, να σταθεροποιηθεί. Βράζετε τη ζάχαρη με τα φρούτα για δέκα λεπτά, κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα φύλλα Ζελατίνης ΓΙΩΤΗΣ, αφού τα έχετε μαλακώσει σε κρύο νερό. Αφήνετε τη μαρμελάδα να κρυώσει και γαρνίρετε το cheesecake.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5