Τούρτα με κρέμα μπαβαρουάζ γιαούρτι και ζελέ βερίκοκο

Υλικά

Υλικά για τη βάση (παντεσπάνι)

  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 25 γρ. (3 κουτ. σούπας) μέλι
  • 45 γρ. (2 κουτ. σούπας) γιαούρτι
  • 70 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 4 γρ. (1 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 
  • 40 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) φουντούκια χοντροκομμένα
  • 1 βανίλια 

 
Υλικά για την κρέμα

  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Μπαβαρουάζ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 2 φύλλα Ζελατίνης ΓΙΩΤΗΣ  

 
Υλικά για το ζελέ

  • 350 γρ. βερίκοκα κονσέρβα
  • 1 φάκελος Φρουί Ζελέ με γεύση βερίκοκο ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση

Χτυπάτε τη ζάχαρη με τα αυγά στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να φουσκώσουν, προσθέτετε το μέλι και το γιαούρτι, χτυπάτε για ένα λεπτό ακόμα και έπειτα ρίχνετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, τα φουντούκια και τη βανίλια και ανακατεύετε με μαρίζ. 

Τοποθετείτε σε φόρμα με σούστα που ανοίγει, διαμέτρου 24 εκατοστών, και ψήνετε στους 180 °C, για περίπου 20 λεπτά. 

Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Μπαβαρουάζ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα, κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα φύλλα Ζελατίνης ΓΙΩΤΗΣ, τα οποία έχετε μαλακώσει σε λίγο, κρύο νερό.

Ανακατεύετε την κρέμα με το γιαούρτι και τη ζελατίνη. Ψιλοκόβετε 100 γραμμάρια βερίκοκα και τα ρίχνετε πάνω στο παντεσπάνι. Απλώνετε την κρέμα και τοποθετείτε το γλύκισμα στο ψυγείο, για μισή ώρα.

Ετοιμάζετε το Φρουί Ζελέ με γεύση βερίκοκο ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Βάζετε τα υπόλοιπα βερίκοκα πάνω στην κρέμα και καλύπτετε με το ζελέ. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο, για τουλάχιστον δύο ώρες, για να κρυώσει καλά το ζελέ, και σερβίρετε. 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5