Κέϊκ λεμονιού με φράουλες

Υλικά
  • 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη 
  • 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 3 αυγά 
  • 75 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη 
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • 60 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος 
  • 60 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια  
  • 10 φράουλες 
Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, τη ζάχαρη και τα αυγά, για ένα λεπτό. Προσθέτετε το βούτυρο μαλακωμένο, το αλάτι, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε για ένα λεπτό, σε χαμηλή ταχύτητα.
Τέλος, ρίχνετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, κοσκινισμένη, και ανακατεύετε με μια μαρίζ.
Αδειάζετε το μίγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 28 εκατοστών, ρίχνετε τις φράουλες κομμένες στα 4, και ψήνετε στους 170 °C, για 55 λεπτά.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5