Τυροπιτάκια με 3 διαφορετικά τυριά και κοτόπουλο

Υλικά

Υλικά για τη γέμιση:

  • 200 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γκούντα τριμμένο
  • 100 γρ. ανθότυρο 
  • 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 1 στήθος κοτόπουλο 


Υλικά για τη ζύμη:

  • 3 γρ. Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 200 γρ. (1 γιαούρτι)
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο 
  • 600 γρ. (4 3/4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό 
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη γέμιση: 
Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνετε το γάλα, προσθέτετε τα τριμμένα τυριά και ανακατεύετε, ώστε να λιώσουν και να ενσωματωθούν. Μετά, τοποθετείτε το μίγμα στο ψυγείο για 20 λεπτά, για να κρυώσει. Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε το στήθος κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές και το τοποθετείτε στον φούρνο για 30 λεπτά. Αφού είναι έτοιμο, το ψιλοκόβετε σε μικρά κομμάτια και το ανακατεύετε με το μίγμα των τυριών.

Ετοιμάζετε τη ζύμη:
Σε ένα μπολ, αναμειγνύετε το χλιαρό νερό, το γάλα, τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ και τη ζάχαρη και τα αφήνετε ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στο μίξερ, ανακατεύετε με τον γάντζο το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και ρίχνετε σιγά-σιγά τα υγρά, μέχρι να δημιουργηθεί μία μαλακή ζύμη. Την αφήνετε να ξεκουραστεί.

Έπειτα, παίρνετε τη μισή ζύμη, την ανοίγετε σε σχήμα παραλληλογράμμου και κόβετε με το μαχαίρι τρίγωνα σχήματα. Τοποθετείτε τη γέμιση στο φαρδύ μέρος του κάθε τριγώνου και ρολάρετε τα τυροπιτάκια. Τα αφήνετε να ξεκουραστούν για μισή ώρα και τα ψήνετε στους 170°C για 15 λεπτά.

Μπορείτε να σχηματίσετε και μισοφέγγαρα με τη βοήθεια μιας κούπας. Παίρνετε την κούπα και κόβετε το ζυμάρι με το χείλος της, τοποθετείτε τη γέμιση, διπλώνετε και πατάτε με ένα πιρούνι πολύ καλά, για να μην ανοίξουν κατά την διάρκεια του ψησίματος. Ψήνετε στους 170°C για 15 λεπτά.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5