Ετοιμάζετε την τάρτα:
Κόβετε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά. Μεταφέρετε το μίγμα σε ταρτιέρα με διάμετρο 24-26 εκατοστά, κάνετε τρύπες και την ψήνετε για 10 λεπτά στους 180°C.
Ετοιμάζετε τη γέμιση:
Ψήνετε τον σολομό με αλάτι, πιπέρι και λάδι για 15 περίπου λεπτά στους 170°C. Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού αλλά με τα 600ml γάλα, προσθέτετε τα αυγά, το μπρόκολο (κρατάτε λίγο για γαρνίρισμα), τον σολομό και τον μαϊντανό. Ρίχνετε το μίγμα στην τάρτα και ψήνετε στους 180°C για περίπου 30 λεπτά.
Τέλος, γαρνίρετε με το υπόλοιπο μπρόκολο.