Μπισκουί σοκολάτας με κρέμα φιστικοβούτυρου

Υλικά

Για το μπισκουί:

  • 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 15 γρ. (2 κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 3 αυγά
  • 60 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη

Για την κρέμα:

  • 1 φάκελος Άνθος Αραβοσίτου με γεύση βανίλια βραστό ΓΙΩΤΗΣ
  • 45 γρ. (3 1/2 κουτ. σούπας) ζάχαρη
  • 2 κρόκοι
  • 1 φάκελος Ζελατίνη σε σκόνη ΓΙΩΤΗΣ
  • 150 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 660 ml (3 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα

Για την γκανάζ:

  • 200 γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 1 κουτ. σούπας μέλι

Για το γαρνίρισμα:

  • 30 γρ. φιστίκια                                                                         
  • Σιρόπι Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση

Για το μπισκουί:
Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φουσκώσουν. Στην συνέχεια, αφού κοσκινίσετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, τα προσθέτετε σιγά-σιγά στο μίγμα και ανακατεύετε με μία μαρίζ. Μεταφέρετε το μίγμα σε μια φόρμα που ανοίγει, διαμέτρου 22 εκατοστών, και ψήνετε στους 180°C για 20 λεπτά.

Για την κρέμα: 
Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνετε το γάλα, τη ζάχαρη, τους κρόκους και το Άνθος Αραβοσίτου βανίλια ΓΙΩΤΗΣ και βράζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει το μίγμα. Στη συνέχεια, αποσύρετε από τη φωτιά και αφού έχετε ετοιμάσει τη Ζελατίνη ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, την προσθέτετε στο μίγμα, προσθέτετε και το φιστικοβούτυρο και ανακατεύετε.

Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει, τη ρίχνετε πάνω από το μπισκουί και αφήνετε το γλυκό για περίπου 2 ώρες στο ψυγείο. 

Για τη γκανάζ:  
Σε μπεν-μαρί ζεσταίνετε το γάλα και προσθέτετε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, ανακατεύοντας σιγά-σιγά μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε. Τέλος, αφαιρείτε τη φόρμα, καλύπτετε με την γκανάζ και γαρνίρετε με Σιρόπι Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ και τα φιστίκια.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5