Ρολάκια με σοκολάτα και κανέλα

Υλικά

Υλικά για τη ζύμη:

  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 3 αυγά
  • 850 γρ. (6 1/3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 30 γρ. Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 γρ. (1 κουτ. γλυκού) βανιλίνη
  • Ξύσμα από μισό πορτοκάλι


Υλικά για τη γέμιση:

  • 4 γρ. (2 κουτ. γλυκού) κανέλα
  • 80 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 150 γρ. λιωμένη Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 ασπράδι για το άλειμμα
Εκτέλεση

Ζεσταίνετε ελαφρά το βούτυρο με το γάλα και προσθέτετε τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ, ώστε να διαλυθεί. Ρίχνετε το μίγμα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και χτυπάτε με γάντζο, μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. 

Στη συνέχεια, μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ, τη σκεπάζετε με μια πετσέτα και την αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος 30-45 λεπτά. Αφού φουσκώσει, τη χωρίζετε στα δύο και την ανοίγετε με έναν πλάστη (εάν η ζύμη κολλάει, προσθέτετε λίγο ακόμη αλεύρι).

Αλείφετε τα 2 κομμάτια ζύμης που ανοίξατε με την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ και τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και την κανέλα. Διπλώνετε τη ζύμη σε σχήμα ρολό και την κόβετε σε κομμάτια πάχους δύο δαχτύλων. 

Τοποθετείτε τα ρολάκια σε ταψί, τα αφήνετε για 10 λεπτά, τα περνάτε με το ασπράδι του αυγού και τα ψήνετε στους 170°C για περίπου 25 λεπτά.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5