Κέικ με αχλάδια

Υλικά
  • 125 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. (1 2/3 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 50 γρ. (8 κουτ. σούπας) Κορν Φλαουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 125 ml (2/3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 50 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) τριμμένο αμύγδαλο
  • 5 γρ. (1 1/2 κουτ. γλυκού) μαχλέπι
  • Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 250 γρ. αχλάδια καθαρισμένα
  • 15 γρ. (2 κουτ. σούπας) κονιάκ
  • 20 γρ. (4 κουτ. γλυκού) ζάχαρη
  • 30 γρ. (2 κουτ. σούπας) ζάχαρη άχνη 
Εκτέλεση

Στο μίξερ, χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα, έως ότου φουσκώσει το μίγμα.

Προσθέτετε το γάλα, το μαχλέπι, το αλάτι και το ξύσμα και χτυπάτε το μίγμα για 1 λεπτό. Προσθέτετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, το Κορν Φλαουρ ΓΙΩΤΗΣ και το τριμμένο αμύγδαλο και ανακατεύετε με μια μαρίζ. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα αντικολλητικό ταψάκι, διαμέτρου 28 εκατοστών. Κόβετε σε χοντρές φέτες τα αχλάδια και τα ανακατεύετε με το κονιάκ και τη ζάχαρη και τα στρώνετε στο ταψί.

Τέλος, ρίχνετε από πάνω τους το μίγμα του κέικ και ψήνετε για περίπου 35 λεπτά στους 180°C. Μόλις κρυώσει το κέικ, το ξεφορμάρετε και το πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5