Τράιφλ με λευκή σοκολάτα, κρέμα cheesecake και σταφύλια

Υλικά
  • 1 φάκελος Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
  • 3 πλάκες Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 λεμόνι
  • 1 ζαχαρούχο γάλα 
  • 100 γρ. σταφύλια λευκά 
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τσηζκέικ ΓΙΩΤΗΣ
  • 80 γρ. (4 κουτ. σούπας) βούτυρο λιωμένο
  • 4 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο, τον δυόσμο και το μισό από το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε με τα χέρια, μέχρι να δημιουργηθεί μία ομοιογενής ζύμη. Τοποθετείτε τη ζύμη πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί και αρχίζετε και τη χωρίζετε σε πολύ μικρά κομμάτια, σαν να την τσιμπάτε, τα οποία και τοποθετείτε στην κατάψυξη για 30 λεπτά. 

Στη συνέχεια, κόβετε τα σταφύλια σε λεπτές φέτες και τα αναμιγνύετε με το υπόλοιπο τριμμένο μπισκότο. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνετε το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτετε και την Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή ΓΙΩΤΗΣ, ώστε να λιώσει. Αφού ομογενοποιηθεί το μίγμα, μοιράζετε το μισό σε 4 ποτήρια και τα βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να παγώσουν. 

Έπειτα, ρίχνετε από μια κουταλιά της σούπας από το μίγμα τριμμένο μπισκότο με τα σταφύλια και τα ξαναβάζετε στο ψυγείο. 

Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τσηζκέικ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου και στη συνέχεια τη χτυπάτε στο μίξερ, μαζί με το υπόλοιπο μίγμα από την λευκή κουβερτούρα με το ζαχαρούχο γάλα. Τοποθετείτε το μίγμα σε κορνέ με μύτη της αρεσκείας σας. 

Τέλος, βγάζετε τα ποτήρια από το ψυγείο, προσθέτετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής  και το υπόλοιπο μίγμα σταφυλιών με τριμμένο μπισκότο και τελειώνετε με κρέμα ζαχαροπλαστικής στην κορυφή.

Αφήνετε στο ψυγείο για 15 λεπτά και σερβίρετε με 2-3 ρώγες σταφυλιού.  

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5