Τάρτα με γκανάζ σοκολάτας και σύκα

Υλικά
  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) μαλακό βούτυρο
  • 3 γρ. αλάτι 
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη

Για τη γκανάζ:

  • 250 γρ. (2 πλάκες) Κουβερτούρα 65% Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος 
Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, ρίχνετε την Κουβερτούρα 65% Κακάο ΓΙΩΤΗΣ  και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να αποκτήσει λεία υφή. 

Έπειτα, ρίχνετε στο μίξερ όλα τα υλικά και τα ανακατεύετε με τον γάντζο, μέχρι το μίγμα να πάρει βουτυρώδη υφή. Τοποθετείτε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες, την ανοίγετε σε σχήμα παραλληλόγραμμου και την τοποθετείτε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Βάζετε τη ζύμη μαζί με τη λαδόκολλα σε μια μακρόστενη φόρμα, καλύπτοντας και τα πλαϊνά της φόρμας. 

Τη βάζετε στο ψυγείο για 10 λεπτά και ψήνετε στους 160°C για 20 λεπτά. Αφού το βγάλετε από τον φούρνο, αφαιρείτε όσο είναι ακόμα στην φόρμα την πάνω λαδόκολλα και ρίχνετε την γκανάζ σοκολάτας. Τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λεπτά για να κρυώσει.

Αν έχετε φρέσκα σύκα μπορείτε να τα καθαρίσετε, να τα κόψετε σε ροδέλες, να τα τοποθετήσετε πάνω από την γκανάζ και να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη. Εάν δεν έχετε φρέσκα, μπορείτε να κόψετε στην μέση αποξηραμένα, να τα μουλιάσετε σε κόκκινο κρασί ή κονιάκ για περίπου 1 ώρα και να τα τοποθετήσετε στην γκανάζ με τον ίδιο τρόπο, πασπαλίζοντας από πάνω με ζάχαρη άχνη.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5