Κέικ σοκολάτας με γλάσο σοκολάτας

Υλικά
  • 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 5 αυγά
  • 125 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) μαργαρίνη
  • 125 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο
  • 300 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 125 γρ. (1 πλάκα) Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, λιωμένη
  • 400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 50 γρ. (7 κουτ. σούπας) κονιάκ
  • 2 γρ. (1 κουτ. γλυκού) βανίλια
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι

Για τη γκανάζ:

  • 250 γρ. (2 πλάκες) Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ
  • 125 ml (2/3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα

Για το γαρνίρισμα:
Φράουλες και μούρα

Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μίξερ το λάδι με τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι να φουσκώσουν. Στη συνέχεια, ρίχνετε το γάλα, το κονιάκ, την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ λιωμένη, το ξύσμα και την κανέλα. Τέλος, προσθέτετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, κοσκινισμένα, και ανακατεύετε με μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Βουτυρώνετε ένα αντικολλητικό ταψάκι και ρίχνετε το μίγμα. Ψήνετε στους 180°C για περίπου 45 λεπτά.

Για τη γκανάζ: 
Λιώνετε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν-μαρί, ζεσταίνετε το γάλα και ανακατεύετε. Περιχύνετε το κέικ με τη γκανάζ και γαρνίρετε με τα φρούτα.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5