Ογκρατέν πατάτας με κιμά

Υλικά
  • 250 γρ. ανάμεικτα λαχανικά κατεψυγμένα
  • 300 ml (1 1/2  φλιτζ. τσαγιού) νερό 
  • 350 ml (1 3/4  φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο 
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι 
  • 1 συσκευασία Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γαλέτα 
  • 1 αυγό 
  • 180 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τον κιμά. Στη συνέχεια, προσθέτετε νερό, μέχρι το χείλος του κιμά και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά. Σε μια άλλη κατσαρόλα, ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ, με το νερό, το γάλα και το αλάτι σύμφωνα με τς οδηγίες παρασκευής. Μόλις ετοιμαστεί ο πουρές, τον απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο και 50 γραμμάρια γραβιέρα.

Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος, προσθέτετε τα λαχανικά και τα αφήνετε για άλλα 10 λεπτά. Τον απομακρύνετε από τη φωτιά και ρίχνετε τη γαλέτα, το αυγό και 80 γραμμάρια γραβιέρα και ανακατεύετε. Απλώνετε σε ένα πυρέξ τον κιμά και ύστερα τον πουρέ πατάτας.

Τέλος, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνετε για 30 λεπτά στους 170°C, στον αέρα, και για άλλα 15 λεπτά στον αέρα-γκριλ.

Αφήνετε λίγο να κρυώσει και το σερβίρετε.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies