Τριμμένο μπισκότο με καραμέλα

Υλικά
  • 1 φάκελος Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ 
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλο φιλέ 
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 80 γρ. (4 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη μαλακή
  • 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα

Υλικά για καραμέλα: 

  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη 
  • 30 γρ. (3 κουτ. σούπας) νερό 
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι 
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος 
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • ​Αμύγδαλα καβουρδισμένα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση

Για την καραμέλα:
Βάζετε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν, μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει η ζάχαρη και στη συνέχεια ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το αλάτι, συνεχίζοντας το βράσιμο προσεκτικά για άλλα 5 λεπτά. Απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήνετε την καραμέλα να κρυώσει.

Για την κρέμα:
Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου, προσθέτοντας μισό λίτρο γάλα για να βγει πιο ρευστή. Τη βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.

Σε ένα μπολ, ρίχνετε το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ, το αμύγδαλο και το βούτυρο και τα ανακατεύτε με το χέρι. Το μοιράζετε σε 5-6 ποτήρια και μοιράζετε τη μισή κρέμα στα ποτήρια, αφήνοντας μερικά κενά περιμετρικά. Ρίχνετε την καραμέλα πάνω στη κρέμα, έτσι ώστε να πάει στα κενά του κάθε ποτηριού. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για άλλη μια φορά και στην κορυφή πασπαλίζετε καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies