Κέικ με κάστανο και φρούτα

Υλικά
  • 20 γρ. (3 κουτ. σούπας) δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • 20 γρ. (3 κουτ. σούπας) βερίκοκα ψιλοκομμένα 
  • 20 γρ. (3 κουτ. σούπας) σταφίδες μαύρες 
  • 20 γρ. (3 κουτ. σούπας) σταφίδες ξανθές
  • 20 γρ. (3 κουτ. σούπας) γκότζι μπέρι
  • 20 γρ. (3 κουτ. σούπας) φιστίκια Αιγίνης
  • 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 150 γρ.  (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο 
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Για γλάσο:

  • 2 κουτ. σούπας Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 2  φύλλα Ζελατίνη ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ. κάστανα βρασμένα 
  • 300 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη 
  • 300 ml (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) νερό
Εκτέλεση

Για το γλάσο κάστανου:
Σε μια κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζετε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτετε το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και τα κάστανα και τα χτυπάτε στο μπλέντερ για να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτετε τη Ζελατίνη ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε.

Χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και ένα – ένα τα αυγά. Προσθέτετε διαδοχικά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε ελαφρώς. 
Βγάζετε το μίγμα από τον κάδο και ρίχνετε όλα τα φρούτα, καθώς επίσης και τα φιστικιά Αιγίνης, και ανακατεύετε με μια μαρίζ. Αδειάζετε το μίγμα σε μια στρογγυλή φόρμα, την οποία έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει. 
Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου. Αφήνετε για 10 λεπτά το κέικ να κρυώσει στην φόρμα. 
Ύστερα περιχύνετε με το γλάσο κάστανο και γαρνίρετε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies