Κορμός σοκολάτας με μπισκότα και κακάο

Υλικά
  • 40 γρ. (8 κουτ. σούπας) λικέρ 
  • 1 φάκελος Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 γρ. (4 πλάκες) Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) καρύδια χοντροκομμένα 
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) φουντούκια χοντροκομμένα 
  • 400 γρ. (1 τεμάχιο) ζαχαρούχο γάλα
  • Για το γαρνίρισμα Κακάο ΓΙΩΤΗΣ (προαιρετικά)
Εκτέλεση

Λιώνετε σε μπεν μαρί τα 300 γραμμάρια από την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ.

Σε ένα άλλο μπολ, βάζετε όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύετε με το χέρι. Προσθέτετε τη ζεστή κουβερτούρα και συνεχίζετε να ανακατεύετε ελαφρώς, μέχρι να λιώσει και το βούτυρο. Σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, τοποθετείτε αντικολλητικό χαρτί και αδειάζετε το μίγμα.

Το τοποθετείτε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες ή στην κατάψυξη αν θέλετε πιο γρήγορο αποτέλεσμα. Έπειτα, αφού παγώσει, ξεφορμάρετε, λιώνετε την υπόλοιπη κουβερτούρα και περιχύνετε.

Διακοσμείτε τον κορμό με Κακάο ΓΙΩΤΗΣ ή αν επιθυμείτε δημιουργείτε Χριστουγεννιάτικες μπαλίτσες από το ίδιο το μίγμα με επικάλυψη Ινδικής καρύδας και κακάο.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies