Στριφτή τυρόπιτα με ελιές

Υλικά

Για το φύλλο: 

  • 700 γρ. (5 2/3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι
  • 2 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ 
  • Λίγο αλάτι 

Για τη γέμιση: 

  • 2 κρόκοι αυγού 
  • 500 γρ. φέτα 
  • 10 ελιές ψιλοκομμένες 
  • 10 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος 
Εκτέλεση

Ρίχνετε όλα τα υλικά για το φύλλο μέσα στον κάδο του μίξερ και ζυμώνετε με το φτερό, μέχρι η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα. Τρίβετε τη φέτα και ανακατεύετε με όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση σε ένα μπολ. Ανοίγετε τη ζύμη με τη βοήθεια του πλάστη σε πολύ λεπτή στρώση και σε σχήμα τετράγωνο. Γεμίζετε την μια πλευρά και ρολάρετε το φύλλο. Στη συνέχεια, κόβετε με μαχαίρι και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία. Με την άλλη άκρη της ζύμης παίρνετε τα δυο ρολά και σχηματίζετε ένα σαλιγκάρι μέσα σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνετε στους 200°C, στον αέρα, για 20 λεπτά. Προαιρετικά, μπορείτε να αλείψετε με αυγό τη ζύμη.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies