Ταρτάκια φουντουκιού με Κρέμα Βανίλια και Φράουλες

Υλικά

Για την τάρτα:

  • 125 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη 
  • 1 αυγό
  • 50 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) άχνη ζάχαρη 
  • 1 βανίλια 
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) φουντούκια πούδρα 
  • 1 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) κάρδαμο

Για την κρέμα:

  • 1 φάκελος Άνθος Αραβοσίτου με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ 
  • 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 45 γρ. (4-5 κουτ. σούπας) Καστανή Ζάχαρη Fytro 
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι

Για το γαρνίρισμα:

  • 150 γρ. φράουλες
  • 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση

Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτετε το αυγό και τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζετε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα για ένα λεπτό. Βάζετε τη ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη για μισή ώρα στο ψυγείο.
Την ανοίγετε και τη βάζετε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα που ανοίγει, διαμέτρου 22-24 εκ. ή σε ατομικά ταρτάκια. Την τρυπάτε με ένα πιρούνι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά.
Ετοιμάζετε το Άνθος Αραβοσίτου με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου προσθέτοντας και το ξύσμα λεμονιού. Τo αφήνετε να κρυώσει και τo απλώνετε πάνω στην τάρτα ή γεμίζετε τα ατομικά ταρτάκια.
Γαρνίρετε με τις φράουλες τις οποίες αλείφετε με 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα της αρεσκείας σας.

 

*Το Άνθος Αραβοσίτου με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

 
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 4.5/5
Ρυθμίσεις cookies