Βασιλόπιτα

Υλικά
  • 650 γρ (3 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 525 γρ (3 1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2 βανίλιες
  • 2 γρ. (1 κουτ. γλυκού) μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • 1 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) μαστίχα σε σκόνη
  • 10 γρ. (2 κουτ. σούπας) μαχλέπι σε σκόνη
  • 7 αυγά
  • 135 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα φρέσκο
  • 50 γρ (1/4 φλιτζ. τσαγιού) κονιάκ
  • 900 γρ. (7 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ κοσκινισμένο
  • 15 γρ. (3 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ κοσκινισμένο
  • 150 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) καρύδια ψιλοκομμένα και κοσκινισμένα 
  • ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα 
Εκτέλεση

Στο μίξερ χτυπάτε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες, το μοσχοκάρυδο, τη μαστίχα, το μαχλέπι για 1 λεπτό στη χαμηλή ταχύτητα και μετά στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τα αυγά, το γάλα, το κονιάκ και τα προσθέτετε λίγο-λίγο στο μπολ του μίξερ, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα.
Προσθέτετε σιγά-σιγά το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, τα καρύδια, ανακατεύοντας με μία κουτάλα μέχρι να γίνει ομοιόμορφη ζύμη.
Τοποθετείτε τη ζύμη σε στρογγυλό ταψί με διάμετρο 24 εκατοστά, σε αντικολλητικό χαρτί.
Αλείφετε την επιφάνειά της με αυγό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45 λεπτά περίπου. Αφού ψηθεί, την ξεφορμάρετε και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies