Κορμός σοκολάτας με λικέρ και ξηρούς καρπούς

Υλικά
  • 200 γρ. ( 1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη 
  • 140 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη 
  • 250 γρ. (2 πλάκες) Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 
  • 50 γρ. (1/4 φλτζ. τσαγιού) λικέρ βύσσινο ή άλλο λικέρ της αρεσκείας σας 
  • 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ 
  • 350 γρ. ξηροί καρποί ψιλοκομμένοι (κάσιους, φιστίκια Αιγίνης, φουντούκια, καρύδια)
Εκτέλεση

Λιώνετε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τους ξηρούς καρπούς, το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, το λικέρ, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε πολύ καλά. Αδειάζετε το μίγμα σε αντικολλητικό χαρτί και το κλείνετε κυλινδρικά σαν καραμέλα. Το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει καλά και σερβίρετε.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies