Καρυδόπιτα με κρέμα τυριού

Υλικά

Για την καρυδόπιτα

  • 200 γρ. (1 2/3 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) σιμιγδάλι ψιλό
  • 160 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) χυμός πορτοκαλιού
  • 1/2 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 150 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
  • 2 βανίλιες 
  • 175 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 40 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ 
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη 
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Υλικά για το σιρόπι

  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 300 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 1/2 πορτοκάλι

Υλικά για την κρέμα

  • 1 φάκελος Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ 
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) τυρί κρέμα

Υλικά για το γαρνίρισμα
30 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 περίπου λεπτά. Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά, έως ότου φουσκώσουν. Στη συνέχεια, ρίχνετε τον χυμό και τα υπόλοιπα υλικά. Τοποθετείτε το μίγμα σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψάκι, διαμέτρου 24-26 εκατοστών, και ψήνετε στους 180°C, για περίπου 35 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και κόβετε στη μέση.

Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι για ένα λεπτό και σιροπιάζετε τη μία βάση. Χτυπάτε το Garni με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα και το τυρί-κρέμα, σύμφωνα με τις οδηγίες. Απλώνετε τη μισή κρέμα, βάζετε από πάνω τη δεύτερη βάση, σιροπιάζετε με το υπόλοιπο σιρόπι και απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα. Γαρνίρετε με τα καρύδια.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies