Κέικ με βατόμουρα και σταφίδες

Υλικά
  • 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 440 γρ. (2 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 4-5 αυγά
  • 260 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 50 γρ. βατόμουρα κομμένα 
  • 50 γρ. σταφίδες μαύρες 
  • 50 γρ. (1/2 φάκελος) Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ 
  • 1 φάκελος Έτοιμο Γλάσο Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • λίγο Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση

Χτυπάτε το βούτυρο στη δυνατή ταχύτητα, ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αυγά. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτετε διαδοχικά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα, τα βατόμουρα και τις σταφίδες, και ανακατεύετε ελαφρά. Βάζετε το μίγμα του κέικ σε μια μεγάλη φόρμα, την οποία έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά. Ξεφορμάρετε, περιχύνετε με το Έτοιμο Γλάσο Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ και αφού κρυώσει, πασπαλίζετε με την Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ και λίγο Κακάο ΓΙΩΤΗΣ.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies