Σοκολατένιο Sundae με brownies, παγωτό σοκολάτα με καραμελωμένα κάσιους και καραμέλα

Υλικά

Για τη βάση:

  • 1 κουτί 1·2·Bake! Μίγμα για Brownies & Σοκολατόπιτα
  • 15 καρύδια
  • 100 γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ ψιλοκομμένη 

Για το παγωτό σοκολάτα:

  • 1 συσκευασία Μίγμα για Παγωτό με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
  • 150 γρ. κάσιους ή φουντούκια 
  • 4 κουτ.σούπας ζάχαρη κρυσταλλική


Για το γαρνίρισμα:  

  • 1 φάκελος (100 γρ.) Garni με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 ml γάλα
  • 1 Σιρόπι Καραμέλα ΓΙΩΤΗΣ
  • ψιλοκομμένα καραμελωμένα κάσιους 
  • φράουλες
Εκτέλεση

Για το brownies:
Ετοιμάζετε το 1·2·Bake! Μίγμα για Brownies & Σοκολατόπιτα, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού για το brownies και προσθέτετε στο μίγμα την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ ψιλοκομμένη και τα καρύδια. Ανακατεύετε και ψήνετε το μίγμα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Για το παγωτό:
Ετοιμάζετε το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και το βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να φτιάξετε τα καραμελωμένα κάσιους.

Για τα καραμελωμένα κάσιους:
Σε ένα τηγάνι, βάζετε στο κέντρο όλη τη ποσότητα ζάχαρης και κάνετε μια τρύπα στη μέση. Εκεί προσθέτετε 3 σταγόνες νερό, βάζετε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήνετε την ζάχαρη να λιώσει μόνη της, χωρίς να  την πειράζετε. Όταν αρχίσει να γίνεται χρυσαφί, ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέτετε μέσα τα κάσιους . Ανακατεύετε με την ξύλινη κουτάλα έτσι ώστε να πάει παντού η καραμέλα στα κάσιους. Αφαιρείτε από τη φωτιά και τα βάζετε στον πάγκο πάνω σε μια λαδόκολλα, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβετε με το μαχαίρι. 
Κρατάτε λίγα για ντεκόρ. Βγάζετε το παγωτό από το ψυγείο (δεν θέλουμε να έχει παγώσει), προσθέτετε κάποια καραμελωμένα κάσιους  που έχετε ψιλοκόψει και τα ανακατεύετε. Βάζετε και πάλι το παγωτό στην κατάψυξη.

Για το Garni:
Ετοιμάζετε το Garni βανίλια ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
 
Για το στήσιμο του Sundae:
Αυτό το γλυκό σερβίρεται σε ποτήρι. Κόβετε το brownies σε κομμάτια και τα τοποθετείτε στον πάτο των ποτηριών. Στη συνέχεια, βάζετε μια μπάλα από το παγωτό με τα καραμελωμένα κάσιους σε κάθε ποτήρι. Στη συνέχεια προσθέτετε Σιρόπι Καραμέλα ΓΙΩΤΗΣ, γαρνίρετε με Garni και με τα ψιλοκομμένα καραμελωμένα κάσιους που έχετε κρατήσει και μια φράουλα.
 

Από τον chef Πέτρο Συρίγο.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies