Κροκέτες μπακαλιάρος σκορδαλιά

Υλικά
  • 200 γρ. μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος, σε κομμάτια
  • 600ml (3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 2 κλωνάρια μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κλωνάρια άνηθος ψιλοκομμένος 
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 50ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο 
  • 1 φάκελος Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ 
  • 200 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) φρυγανιά τριμμένη 
  • 2 αυγά χτυπημένα για το πανάρισμα 
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μπλέντερ τον μπακαλιάρο, μαζί με μια σκελίδα σκόρδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να διαλυθεί. Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο αλάτι. Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, χρησιμοποιώντας μόνο 600ml γάλα. Ανακατεύετε τον μισό έτοιμο πουρέ με το μίγμα μπακαλιάρου, τα μυρωδικά, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, και τον βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου, ώστε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, πλάθετε μικρά μπαλάκια, τα περνάτε από αυγό και φρυγανιά, και τα τηγανίζετε σε ζεστό λάδι. Χτυπάτε τον υπόλοιπο έτοιμο πουρέ με το ελαιόλαδο και τις δύο σκελίδες σκόρδο, για να φτιάξετε τη σκορδαλιά.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies