Πασχαλινά γλυκά ψωμάκια

Υλικά
  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 240 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη 
  • 2 αυγά
  • 1 φακελάκι Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ 
  • 1 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι
  • 1 βανίλια 
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 1 φάκελος Κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 αυγό για επάλειψη

Για τον σταυρό:

  • 30 γραμ. (2 κουτ. σούπας) ζάχαρη
  • 90 γραμ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 6-7 κουτ. σούπας νερό

Για το γαρνίρισμα:

  • 3 κουτ. σούπας Μαρμελάδα Βερίκοκο Fytro
  • 2-3 κουτ. σούπας ζεστό νερό
Εκτέλεση

Ζεσταίνετε ελαφρά το γάλα με το βούτυρο και διαλύετε τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ. Ρίχνετε το μίγμα στον κάδο του μίξερ, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάτε στη χαμηλή ταχύτητα με τον γάντζο, μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ, τη σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε περίπου 45 λεπτά να φουσκώσει. Κόβετε τη ζύμη σε 8 κομμάτια, πλάθετε σε μπαλάκια και τα τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Τα αφήνετε να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Ανακατεύετε τα υλικά για τον σταυρό και σχηματίζετε έναν σταυρό σε κάθε ψωμάκι με τη βοήθεια κορνέ. Αλείφετε με το χτυπημένο αυγό και ψήνετε στους 170° C για περίπου 25 λεπτά.
Όταν κρυώσουν, τα αλείφετε με τη μαρμελάδα, την οποία έχετε ανακατέψει με το νερό.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Σχετικές συνταγές
Ρυθμίσεις cookies