Χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτετε το αυγό και συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα πέντε λεπτά. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά για την τάρτα και ανακατεύετε με μια μαρίζ. Αφήνετε τη ζύμη για 10 λεπτά στο ψυγείο. Ανοίγετε τη ζύμη και την τοποθετείτε σε φόρμα για τάρτες διαμέτρου 24-26 εκατοστών. Τρυπάτε με ένα πιρούνι τη ζύμη και ψήνετε στους 180°C για περίπου 25 λεπτά. Ετοιμάζετε το Φρουί Ζελέ με γεύση Λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνετε να κρυώσει, αλλά όχι να πήξει.
Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου και την απλώνετε πάνω από την τάρτα. Από πάνω απλώνετε το κρύο ζελέ και βάζετε την τάρτα στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Τέλος, γαρνίρετε την τάρτα με το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, τις φέτες λεμονιού και τα φύλλα μέντας.
*Η Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια και το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζονται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.