Ταρτάκια λεμονιού (6-8 τεμάχια)

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 200 γρ. (1 1/2 φλιτζ.τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 
  • 30 γρ. (3 κουτ. σούπας) μέλι 
  • λίγο αλάτι
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό μέτριο
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα

Για την κρέμα: 

  • 860 ml (4 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1 φάκελος Άνθος Αραβοσίτου με γεύση Λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ 
  • 45 γρ. (2 κουτ. σούπας) ζάχαρη 
  • 10 ίνες κρόκου Κοζάνης 
  • 1 φάκελος Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ 
Εκτέλεση

Σε ένα κάδο του μίξερ βάζετε όλα τα υλικά για τη ζύμη και τα χτυπάτε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Στη συνέχεια απλώνετε τη ζύμη σε μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και τη βάζετε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και κόβετε με ένα φλιτζάνι στρογγυλά κομμάτια και τα τοποθετείτε σε μικρά ατομικά ταρτάκια. Ψήνετε στους 160°C για 20 λεπτά. Ετοιμάζετε το Άνθος Αραβοσίτου με γεύση Λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου, προσθέτοντας τις ίνες κρόκου Κοζάνης. Αφήνετε το Άνθος Αραβοσίτου να κρυώσει λίγο και το μοιράζετε στα ταρτάκια. Τέλος, ετοιμάζετε το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και γαρνίρετε τα ταρτάκια.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies