Κέικ με κακάο

Υλικά
  • 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 250 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη 
  • 350 γρ. (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 12 κου. σούπας Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 4-5 αυγά 
  • 260 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη, το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και ένα-ένα τα αυγά. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτετε διαδοχικά, τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα και το ξύσμα πορτοκαλιού ή τη βανίλια ανακατεύοντας ελαφρά. Βάζετε το μίγμα του κέικ σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μεγάλη στρογγυλή  φόρμα (Νο 26) ή 2 φόρμες 23x13 εκ. ή σε 2 μικρές στρογγυλές (Νο 22). Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αφήνετε τα κέικ να κρυώσουν στις φόρμες για 10 λεπτά και ξεφορμάρετε.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 4.6/5
Ρυθμίσεις cookies