Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη, το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και ένα-ένα τα αυγά. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτετε διαδοχικά, τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα και το ξύσμα πορτοκαλιού ή τη βανίλια ανακατεύοντας ελαφρά. Βάζετε το μίγμα του κέικ σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μεγάλη στρογγυλή φόρμα (Νο 26) ή 2 φόρμες 23x13 εκ. ή σε 2 μικρές στρογγυλές (Νο 22). Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αφήνετε τα κέικ να κρυώσουν στις φόρμες για 10 λεπτά και ξεφορμάρετε.
Κέικ με κακάο
Υλικά
- 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 250 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 350 γρ. (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 12 κου. σούπας Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
- 4-5 αυγά
- 260 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Υλικά
- 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 250 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 350 γρ. (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 12 κου. σούπας Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
- 4-5 αυγά
- 260 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους