Σε ένα μπολ προσθέτετε και ανακατεύετε όλα τα στερεά υλικά. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύετε τα υγρά υλικά μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια. Στη συνέχεια, προσθέτετε το μίγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και τα ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Τυλίγετε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνετε για 15 λεπτά στο ψυγείο. Στη συνέχεια, πλάθετε μακρόστενα κουλουράκια, τα βουτάτε σε ένα μπολ με νερό και αμέσως μετά τα πανάρετε από σουσάμι, το οποίο έχετε απλώσει σε ένα δίσκο ή πιάτο. Ψήνετε στους 160οC στον αέρα για 25 λεπτά περίπου.
Λαδοκούλουρα με κακάο
Υλικά
- 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 30 γρ. (3 κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
- 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
- λίγο αλάτι
- βανίλια
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) σπορέλαιο
- 125 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) χυμό πορτοκάλι
- 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
- 140 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιου) φουντούκια ψημένα και ψιλοκομμένα
- σουσάμι
Εκτέλεση
Υλικά
- 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 30 γρ. (3 κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
- 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
- λίγο αλάτι
- βανίλια
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) σπορέλαιο
- 125 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) χυμό πορτοκάλι
- 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
- 140 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιου) φουντούκια ψημένα και ψιλοκομμένα
- σουσάμι
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους