Μπακλαβάς με ΓΙΩΤΗΣ Pastry Classic

Υλικά
  • 12 φύλλα κρούστας 
  • 250 γρ. (1 1/4 κουτ. σούπας) βούτυρο λιωμένο
  • 100 γρ. φιστίκι Αιγίνης (ψίχα ωμή)
  • 50 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) φουντούκια 
  • 50 γρ. αμύγδαλα 
  • 20 γρ. γαλέτα 
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη 
  • 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο 
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 100 γρ. ΓΙΩΤΗΣ Pastry Classic για επικάλυψη


Για το σιρόπι:

  • 600 γρ. (3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • λίγες σταγόνες από χυμό λεμονιού
Εκτέλεση

Αναμιγνύετε σε ένα μπολ όλους τους ξηρούς καρπούς, αφού τους έχετε αλέσει στο μπλέντερ και προσθέτετε στη συνέχεια το γαρύφαλλο, την κανέλα, τη ζάχαρη και τη γαλέτα.
Βάζετε σε ένα μεσαίου μεγέθους, τετράγωνο ταψί, βούτυρο περιμετρικά και αρχίζετε και στρώνετε τα φύλλα. Στρώνετε τα πρώτα 4 φύλλα, περιχύνετε με βούτυρο και προσθέτετε μια χούφτα από το μίγμα ξηρών καρπών. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι τα 4 τελευταία φύλλα όπου αλείφετε μόνο με βούτυρο. Χρειάζεται να χωρίσετε το μίγμα σε τρία μέρη και καλύπτετε τον μπακλαβά διαδοχικά με τα φύλλα και με βούτυρο. 

Τέλος, βάζετε βούτυρο, χαράσσετε σε τριγωνικά κομμάτια και βρέχετε λίγο το φύλλο, ώστε να γίνει πιο τραγανό. Ψήνετε στους 160°C, στον αέρα, για 50 λεπτά και άλλα 15 λεπτά σε αντίσταση. Τέλος σιροπιάζετε. 
     
Για το σιρόπι: Βάζετε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύετε, μέχρι να αρχίσει να παίρνει βράση για 3 λεπτά. Τέλος, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού. Περιχύνετε λίγο-λίγο τον καυτό μπακλαβά με το καυτό σιρόπι, το οποίο θα αφρίσει, καθώς απορροφάει αμέσως τα υγρά. Αφήνετε τον μπακλαβά να κρυώσει καλά και δεν τον βάζετε στο ψυγείο, διότι θα χάσει την τραγανή υφή του. Τέλος, γαρνίρετε με την ΓΙΩΤΗΣ Pastry Classic που έχετε λιώσει προηγουμένως σε μπεν μαρί. 

Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies