Donuts με Cover Cream

Υλικά
  • 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 25 γρ. (1 κύβος) Φρέσκια Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ
  • 50 γρ. (1/5 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη 
  • 50 γρ. (2 1/2 κουτ. σούπας) βούτυρο μαλακωμένο
  • 600 γρ. (4 1/2  φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 L (5 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • Cover Cream ΓΙΩΤΗΣ για επικάλυψη
Εκτέλεση

Ανακατεύετε σε ένα μπολ το νερό, τη Φρέσκια Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ και τη ζάχαρη ώστε να διαλυθούν καλά και στη συνέχεια, προσθέτετε το μαλακωμένο βούτυρο και το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ. Ζυμώνετε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζετε και την αφήνετε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της, για 40 λεπτά περίπου. Την ανοίγετε, σε αλευρωμένη επιφάνεια, με τον πλάστη πάχους ενός δακτύλου και με ένα ποτήρι κόβετε κύκλους. 
Για τα κλασικά donuts με ένα καπάκι από μπουκάλι αναψυκτικού κάνετε μια τρύπα στη μέση και μαζεύετε όλα τα κομματάκια ζύμης που περίσσεψαν. Ξανανοίγετε φύλλο μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη. 

Tip! Για το ιδανικό αφράτο donut, τα αφήνετε να ξαναφουσκώσουν, για 20 λεπτά περίπου. Τηγανίζετε με άφθονο λάδι, μιας και δεν απορροφάται καθόλου, και από τις δυο πλευρές για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Αφού τα αφήσετε 5 λεπτά να κρυώσουν, τα βουτάτε μέσα στο Cover Cream ΓΙΩΤΗΣ από τη μια πλευρά και τα τοποθετείτε σε μια σχάρα ή αντικολλητικό χαρτί.
Μπορείτε να γαρνίρετε με πολύχρωμη τρούφα.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies