Τούρτα σεράνο με Cover Cream

Υλικά

Για το σιρόπι:

  • 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό 
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη 
  • 20 γρ. (3 κουτ. σούπας) λικέρ 

 
Για τη γέμιση:

  • 1 συσκευασία Βάση για τούρτα με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ 
  • 200 γρ. Cover Cream ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φάκελος Garni ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • 180 γρ. ασπράδια αυγού
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη 
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό 
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι για να παγώσει και το αφήνετε να κρυώσει. Ετοιμάζετε σε ένα άλλο κατσαρολάκι το σιρόπι για τη μαρέγκα, βάζετε το νερό και τη ζάχαρη και βράζετε στους 116°C για 10 λεπτά. Βάζετε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάτε ξεκινώντας σιγά και δυναμώνοντας στη συνέχεια.
Προσθέτετε σιγά-σιγά το σιρόπι και αφήνετε σε μέτρια ταχύτητα να κρυώσει. Ετοιμάζετε το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στη συνέχεια, το ανακατεύετε με όλη τη μαρέγκα. Σιγά-σιγά ρίχνετε το Cover Cream ΓΙΩΤΗΣ, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
Αρχίζετε να συναρμολογείτε την τούρτα. Βάζετε τη μία Βάση για τούρτα με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ και τη σιροπιάζετε. Προσθέτετε τη μισή κρέμα, βάζετε και τη δεύτερη βάση από πάνω και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία, τελειώνοντας με την τρίτη βάση. Αφήνετε στη κατάψυξη για μια ώρα να παγώσει καλά και τέλος ρίχνετε το Cover Cream για επικάλυψη, απλώνοντάς το γρήγορα να μην κάνει χοντρή στρώση.
Αφήνετε την τουρτα στο ψυγείο για 30 λεπτά και έπειτα σερβίρετε.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies