Ατομικές πάβλοβες με ΓΙΩΤΗΣ Pastry Classic

Υλικά

Υλικά για τις ατομικές πάβλοβες:

  • 5 ασπράδια αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) κρυσταλλική ζάχαρη
  • 150 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι

Υλικά για την κρέμα σοκολάτας:

  • 250 γρ. (2 πλάκες) ΓΙΩΤΗΣ Pastry Classic 
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 1 φάκελος Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ 
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 
  • γλυκό κεράσι
Εκτέλεση

Για τις ατομικές πάβλοβες: Βάζετε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια αυγού και το αλάτι και χτυπάτε αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια δυναμώνετε, ώσπου να γίνει μαρέγκα. Καθώς χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι στο μίξερ, ρίχνετε σιγά σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη, ώστε να δημιουργηθεί μία γαλλική μαρέγκα. 
Στη συνέχεια, προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας  και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα (μαρίζ). Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, σχηματίζετε 9 μικρές λακκούβες με τη μαρέγκα. 
Ψήνετε στους 80°C αέρα για περίπου 2 ώρες. Αφήνετε να κρυώσουν καλά. 
Για την κρέμα σοκολάτας: Λιώνετε σε μπαιν μαρί την Pastry Classic ΓΙΩΤΗΣ. Ετοιμάζετε το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ συμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Προσθέτετε το γιαούρτι και τη λιωμένη κουβερτουρα και χτυπάτε δυνατά με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη, ώστε να ομογενοποιηθούν.
Στη συνέχεια, βάζετε το μίγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και με το κορνέ γεμίζετε τις ατομικές πάβλοβες. Τέλος, προσθέτετε το γλυκό κεράσι.

*Το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies