Προσθέτετε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υγρά υλικά και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη, τη Φαρίνα με Χαρούπι ΓΙΩΤΗΣ και τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Τυλίγετε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζετε για λίγο στο ψυγείο. Στη συνέχεια τη χωρίζετε στη μέση και πλάθετε 2 μακρόστενους κυλίνδρους, τους τοποθετείτε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τους χαράσσετε κατά μήκος σε απόσταση 1,5cm περίπου. Ψήνετε στον αέρα στους 180οC για 30 λεπτά. Τα βγάζετε από το φούρνο, κόβετε στα σημεία που έχετε χαράξει, τοποθετείτε τα κουλουράκια ξανά στο ταψί και ψήνετε για άλλα 15-20 λεπτά μέχρι να φρυγανιστούν.
Κουλουράκια αμυγδάλου με χαρούπι
Υλικά
- 1 Φαρίνα με Χαρούπι ΓΙΩΤΗΣ
- 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 70 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
- 70 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) νερό
- 2,5 γρ. (1 κοφτό κουτ. γλυκού) κανέλα
- 2,5 γρ. (1 κοφτό κουτ. γλυκού) γαρύφαλλο τριμμένο
- 100ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) χυμό πορτοκαλιού
- 25ml (2 κουτ. σούπας) ούζο
- 100 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλα
Εκτέλεση
Υλικά
- 1 Φαρίνα με Χαρούπι ΓΙΩΤΗΣ
- 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 70 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
- 70 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) νερό
- 2,5 γρ. (1 κοφτό κουτ. γλυκού) κανέλα
- 2,5 γρ. (1 κοφτό κουτ. γλυκού) γαρύφαλλο τριμμένο
- 100ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) χυμό πορτοκαλιού
- 25ml (2 κουτ. σούπας) ούζο
- 100 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλα
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους