Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αυγά. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτετε διαδοχικά τη Φαρίνα Βρώμης με το γάλα και το ξύσμα πορτοκαλιού ή τη βανίλια, ανακατεύοντας ελαφρά. Βάζετε το μίγμα του κέικ σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μεγάλη στρογγυλή φόρμα (Νο 26) ή σε 2 φόρμες 23x13 εκ. ή σε 2 μικρές στρογγυλές (Νο 22). Ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά και ξεφορμάρετε. Προαιρετικά, μπορείτε να γαρνίρετε με άχνη ζάχαρη.
Κέικ με Φαρίνα Βρώμης
Υλικά
- 1 Φαρίνα Βρώμης ΓΙΩΤΗΣ
- 250 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 350 γρ. (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 4-5 αυγά
- 260 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Υλικά
- 1 Φαρίνα Βρώμης ΓΙΩΤΗΣ
- 250 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 350 γρ. (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 4-5 αυγά
- 260 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους