Σοκολατένιο κέικ με HEMO

Υλικά
  • 400 γρ. (3 1/4 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ 
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 300 γρ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) Καστανή Zάχαρη Fytro
  • 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη 
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κάρδαμο
  • 150 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) HEMO
  • 5 αυγά

Για το γλάσο:

  • 100 γρ. Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ 
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
Εκτέλεση

Χτυπάτε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα για ακόμα 2 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνετε το γάλα, τον χυμό & το ξύσμα πορτοκαλιού, τα μπαχαρικά, το HEMO και στο τέλος τη Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε ελαφριά. Αδειάζετε το μίγμα σε μια καλά αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνετε στους 180°C στον αέρα, για περίπου 50 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει. Τέλος, λιώνετε την Κουβερτούρα κλασική ΓΙΩΤΗΣ σε μπεν-μαρί, την ανακατεύετε με το ζεστό γάλα και το μέλι και γαρνίρετε το κέικ.

Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies