Μελομακάρονα με Cover Cream

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο 
  • 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο 
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • 1 πορτοκάλι (χυμός και ξύσμα)
  • 1 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 
  • 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
  • 60 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) κονιάκ
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη 
  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • Cover Cream ΓΙΩΤΗΣ για επικάλυψη

Για το σιρόπι: 

  • 350 ml (1 1/3 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 150 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη 
  • 150 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) μέλι 
  • 1 ξύλο κανέλας 
  • 1 γαρίφαλο 
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού 
Εκτέλεση

Για το σιρόπι: Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά μαζί να πάρουν μια βράση για 15 λεπτά και ύστερα απομακρύνετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
Βάζετε στον κάδο του μίξερ τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το βούτυρο, τη σόδα και το κονιάκ και ανακατεύετε. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, αναμιγμένο με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και χτυπάτε με το φτερό για 1-2 λεπτά. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για 20 λεπτά να ηρεμήσει και στη συνέχεια, δημιουργείτε μικρά μελομακάρονα στρογγυλά ή μακρόστενα. 

Ψήνετε στους 170°C, στον αέρα, για 25 λεπτά και αφού τα ξεφουρνίσετε, τα βουτάτε ελαφρώς στο κρύο σιρόπι που έχετε ετοιμάσει, ώστε να μη διαλυθούν. Αφήνετε να κρυώσουν.
Έχετε μαλακώσει σε ένα μπεν μαρί το Cover Cream ΓΙΩΤΗΣ και μέσα σε αυτό, βουτάτε ένα-ένα τα μελομακάρονα με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Στη συνέχεια τα τοποθετείτε σε μια σχάρα να στραγγίξουν, ενώ μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένο αμύγδαλο από πάνω. Τα αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies