Κόβετε τις μελιτζάνες στη μέση και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι και ψήνετε στους 180°C μέχρι να μαλακώσουν. Πολτοποιείτε το κρεμμύδι, το καρότο και την πιπεριά. Τα σοτάρετε μαζί με το λάδι και τον κιμά. Ρίχνετε την τομάτα, τον μαϊντανό και τον βασιλικό. Προσθέτετε λίγο νερό και σιγοβράζετε για μισή ώρα περίπου. Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Μοιράζετε τον κιμά και την μπεσαμέλ στις μελιτζάνες, πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και ψήνετε στους 180°C για περίπου 20 λεπτά.
*Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
Μελιτζάνες παπουτσάκια
Υλικά
- 1 κιλό (6-7 τεμάχια) μελιτζάνες
- 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 80 γρ. (1 μέτριο) κρεμμύδι ξερό
- 80 γρ. ( 2 τεμάχια) καρότο
- 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
- 200 γρ. τοματάκια αποφλοιωμένα
- 110 γρ. (2 τεμάχια) πράσινη πιπεριά
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανός
- 5 μεγάλα φύλλα βασιλικού
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
- 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) τριμμένη γραβιέρα
Εκτέλεση
Υλικά
- 1 κιλό (6-7 τεμάχια) μελιτζάνες
- 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 80 γρ. (1 μέτριο) κρεμμύδι ξερό
- 80 γρ. ( 2 τεμάχια) καρότο
- 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
- 200 γρ. τοματάκια αποφλοιωμένα
- 110 γρ. (2 τεμάχια) πράσινη πιπεριά
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανός
- 5 μεγάλα φύλλα βασιλικού
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
- 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) τριμμένη γραβιέρα
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους