Μοσχάρι Ραγού με Πουρέ Σαφράν

Υλικά

Για το κρέας:

  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 100 γρ. μπέικον
  • 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κλαδάκια θυμάρι
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 80 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 500 γρ. τοματάκια κονκασέ
  • 2 καρότα
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι 
  • πιπέρι

Για τον πουρέ:

  • 1 κουτί Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη 
  • 5 ίνες σαφράν
  • 4 κουτ. σούπας παρμεζάνα
Εκτέλεση

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο. Σοτάρετε διαδοχικά με το λάδι το κρέας, τα λαχανικά και το μπέικον. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε την τομάτα, τα μπαχαρικά και λίγο νερό και σιγοβράζετε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ετοιμαστεί το κρέας. Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, προσθέτοντας το σαφράν στο γάλα.
Στο τέλος προσθέτετε την παρμεζάνα και σερβίρετε.

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 5/5
Ρυθμίσεις cookies