Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τον κιμά με το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον πελτέ τομάτας και καλύπτετε με τον ζωμό λαχανικών. Αφήνετε τον κιμά να σιγοψηθεί για περίπου 50 λεπτά. Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ όπως αναγράφουν οι οδηγίες της συσκευασίας, με 600 ml γάλα. Σε ένα ταψί 30x30, στρώνετε τα 6 λαζάνια και από πάνω ρίχνετε τον μισό κιμά. Καλύπτετε με άλλα 6 λαζάνια τον υπόλοιπο κιμά. Βάζετε από πάνω τα υπόλοιπα λαζάνια και απλώνετε την μπεσαμέλ. Πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και ψήνετε για 50 λεπτά στους 170°C.
Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro (https://fytro.com.gr/fytro-product-catego/rofimata-products/), στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
Λαζάνια με Μπεσαμέλ
Υλικά
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 20 γρ. πελτές τομάτας
- 20 γρ. (4 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
- 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) ζωμός λαχανικών
- 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
- 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 18 λαζάνια
- 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) τριμμένο τυρί
Εκτέλεση
Υλικά
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 20 γρ. πελτές τομάτας
- 20 γρ. (4 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
- 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) ζωμός λαχανικών
- 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
- 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 18 λαζάνια
- 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) τριμμένο τυρί
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους