Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτετε τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα για 5 λεπτά. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, χτυπάτε για 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με ένα κουτάλι. Μεταφέρετε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνετε στους 180°C για περίπου 50 λεπτά.
Ετοιμάζετε το γλάσο: κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και 2-3 κουταλιές νερό και ανακατεύετε.
Αφήνετε το κέικ να κρυώσει και το καλύπτετε με το γλάσο.
Γαρνίρετε με τα φραγκοστάφυλα.
Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Μπαχαρικά
Υλικά
- 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) χυμός πορτοκάλι
- 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
- 400 γρ. ζάχαρη
- 5 αυγά
- 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 2 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1/4 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ
- 1 κουτ. γλυκού κάρδαμο
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- ξύσμα από μισό λεμόνι
- 1 1/2 κουτ. σούπας Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
Για το γαρνίρισμα:
- 250 γρ. (1 2/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
- 3 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι
- 2-3 κουτ. σούπας νερό
- φραγκοστάφυλα
Εκτέλεση
Υλικά
- 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) χυμός πορτοκάλι
- 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
- 400 γρ. ζάχαρη
- 5 αυγά
- 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 2 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1/4 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ
- 1 κουτ. γλυκού κάρδαμο
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- ξύσμα από μισό λεμόνι
- 1 1/2 κουτ. σούπας Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
Για το γαρνίρισμα:
- 250 γρ. (1 2/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
- 3 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι
- 2-3 κουτ. σούπας νερό
- φραγκοστάφυλα
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους