Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Τοποθετείτε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), τα αυγά και τις βανίλιες και χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα για 6-7 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει το μίγμα. Διαλύετε στο γάλα την αμμωνία. Προσθέτετε το γάλα στο μίγμα του μίξερ και ανακατεύετε απαλά σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Προσθέτετε λίγο - λίγο το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ ανακατεύοντας απαλά σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να δημιουργηθεί μια αρκετά μαλακή ζύμη. Η ζύμη θα είναι μαλακή και θα σας δημιουργήσει την εντύπωση ότι χρειάζεται κι άλλο αλεύρι, αλλά δε θα πρέπει να προστεθεί επιπλέον. Σκεπάζετε τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Κόβετε μικρά κομμάτια ζύμης και πλάθετε κουλουράκια σε σχήμα πουλάκι ή όποιο άλλο σχήμα που επιθυμείτε, τα οποία τοποθετείτε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
Χτυπάτε τους κρόκους αυγών με λίγο νερό και αλείφετε τα κουλουράκια.
Βάζετε τα κουλουράκια σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνετε σε δόσεις για 15-18 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Πασχαλινά Κουλουράκια
Υλικά
- 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη κρυσταλλική
- 6 αυγά
- 5 γρ. αμμωνία
- 3 βανίλιες σε σκόνη
- 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα ή φυτικό ρόφημα της αρεσκείας σας
- 1 κιλό Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 2 κρόκοι αυγών
Εκτέλεση
Υλικά
- 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη κρυσταλλική
- 6 αυγά
- 5 γρ. αμμωνία
- 3 βανίλιες σε σκόνη
- 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα ή φυτικό ρόφημα της αρεσκείας σας
- 1 κιλό Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 2 κρόκοι αυγών
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους