Τούρτα Λεμόνι

Υλικά

Για τη βάση 

  • 200 γρ. τριμμένο μπισκότο χωρίς ζάχαρη 
  • 80 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη 
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού 

Για την κρέμα

  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια Sweet & Balance
  • 350 ml (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1 συσκευασία Φρουί Ζελέ χωρίς ζάχαρη με γεύση Λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ 
  • 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) νερό 
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού 
  • 1/4 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού 
Εκτέλεση

Λιώνετε το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), το ανακατεύετε με το τριμμένο μπισκότο και το απλώνετε σε στρογγυλή φόρμα που ανοίγει, διαμέτρου 24-26 εκ. κρατώντας 1 κουταλιά για το γαρνίρισμα.
Παρασκευάζετε το Φρουί Ζελέ χωρίς ζάχαρη με γεύση Λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνετε να κρυώσει καλά (όχι να πήξει).   
Ετοιμάζετε το Μίγμα για Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια Sweet & Balance σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου, χρησιμοποιώντας 350 ml γάλα στο οποίο έχετε προσθέσει το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού και 1/4 φλιτζ. τσαγιού από το έτοιμο κρύο ζελέ και την απλώνετε πάνω από το μπισκότο. 
Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου. Απλώνετε το ζελέ και βάζετε πάλι στο ψυγείο για 2-3 ώρες. 
Γαρνίρετε με φέτες λεμονιού και το μπισκότο που έχετε κρατήσει.
 

* Η Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια Sweet & Balance παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα. 

Βαθμός δυσκολίας: 3/5
1/5 = Πολύ εύκολο 2/5 = Εύκολο 3/5 = Μέτριο 4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια 5/5 = Για προχωρημένους
Βαθμολογία: 0/5
Ρυθμίσεις cookies